Φροντίδα Κοσμημάτων

ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ
1

Τι είναι η επιμετάλλωση;

Όλα τα κοσμήματά μας είναι επιμεταλλωμένα. Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μία μεταλλική επιφάνεια. Γίνεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αποκλειστικά το χρώμα του αντικειμένου και όχι την υφή του.

Τα χρώματα επιμετάλλωσης που θα δεις στα χειροποίητα κοσμήματα Πριγκιπώ είναι: το χρυσό (επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24Κ), το ροζ (επιμετάλλωση ροζ χρυσού 14Κ), το ασημί (επιμετάλλωση ασήμι 999) και το ανοιχτό γκρι (επιμετάλλωση ροδίου).

Φροντίδα κοσμημάτων: Επιμετάλλωση

Το χρώμα της επιμετάλλωσης του κοσμήματος μένει αναλλοίωτο στο χρόνο;

Κλέιστε το ραντεβού σας με την Ειρήνη Δ. Ειρήνη Δ. ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ

Το επιχρύσωμα και η επιροδίωση είναι ένα λεπτό στρώμα χρυσού ή ρόδιου αντίστοιχα, πάνω από το ασήμι ή τον ορείχαλκο. Για να διατηρηθεί το χρώμα του κοσμήματος όσο το δυνατόν περισσότερο, θέλει φροντίδα και προσοχή.

Το χρώμα της επιμετάλλωσης φθείρεται με την πάροδο του χρόνου. Σε καμία περίπτωση δε μπορείς να αποφύγεις τη φθορά αυτή, παρά μόνο να την επιβραδύνεις.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

2

Τι μπορείς να κάνεις για να παρατείνεις τη ζωντάνια του χρώματος

Να θυμάσαι ότι το χρώμα της επιμετάλλωσης φεύγει με τη τριβή, τη χρήση και το PH του δέρματος και αφήνει το ασήμι ή τον ορείχαλκο να φανεί. Αυτή είναι μια αναπόφευκτη διαδικασία.

Για να επιβραδύνεις τη φθορά του χρώματος της επιμετάλλωσης, καλό θα ήταν να βγάζεις τα κοσμήματα όταν φοράς άρωμα, λοσιόν, κρέμες και όταν πλένεις πιάτα, κάνεις ντους, μπαίνεις στη θάλασσα, σε πισίνα, ή σε σπα. Γενικά να προσέχεις να μην έρχονται σε επαφή με χημικά, διότι αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα επιμεταλλωμένα κοσμήματά σου.

Η προστασία του χρώματος στη συλλογή Palette

Το χρώμα που βρίσκεται μέσα στον κυκλικό δίσκο του κοσμήματος στη συλλογή Palette, είναι χρωματιστή ρητίνη. Προτείνεται να αποφεύγεις την έκθεσή του για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο και στο αλμυρό νερό και στις έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας, καθώς είναι πολύ πιθανό να αλλοιωθεί η γυαλιστερή υφή και το χρώμα του.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ
TA ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

3

Επαναφορά της λάμψης των ασημένιων κοσμημάτων

Το ασήμι με την πάροδο του χρόνου οξειδώνεται, με αποτέλεσμα να μαυρίζει. Η φυσική αυτή διαδικασία οφείλεται στην επαφή του με την ατμόσφαιρα, και ευτυχώς είναι αναστρέψιμη. Η πιο σωστή λύση είναι η επίσκεψη σε ένα εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας για την τέλεια αποκατάσταση του κοσμήματος. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς ειδικά υγρά καθαρισμού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και να επαναφέρεις την αρχική λάμψη στο ασημένιο σου κόσμημα. 

Φύλαξη των κοσμημάτων σου όταν δεν τα φοράς

Κλέιστε το ραντεβού σας με την Καλομοίρα Καλομοίρα DESIGNER

Τα μόρια της ατμόσφαιρας φθείρουν περισσότερο τα κοσμήματα όταν είναι εκτεθειμένα. Ιδανικά, προτείνουμε να τα φυλάς σε βελούδινες θήκες και σε ειδικές μπιζουτιέρες. Αν δεν διαθέτεις κάτι από τα παραπάνω, μπορείς εναλλακτικά να τα βάζεις μέσα στο κουτί στο οποίο τα παρέλαβες κατά την αγορά.

ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΡΕΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΡΙΓΚΙΠΩ

4

Οι προϋποθέσεις για να κάνεις ρετούς

Η διαδικασία του ρετούς γίνεται για να φρεσκάρουμε το κόσμημα όταν, μετά από καιρό, η επιμετάλλωση έχει υποστεί φυσική φθορά, ώστε να επαναφέρουμε την αρχική υφή και λάμψη του χρώματος. Μπορείς να αξιοποιήσεις τη δωρεάν υπηρεσία μία φορά για κάθε κόσμημα, με την προϋπόθεση ότι είναι κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά την οποία αγοράστηκε από το κατάστημά μας.

Η μία δωρεάν επιμετάλλωση (ρετούς) για κάθε κόσμημα αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς (ή την κάρτα αλλαγής σε περίπτωση δώρου) από το κατάστημα Πριγκιπώ, από τα συνεργαζόμενα με το Πριγκιπώ καταστήματα ή από το site μας www.prigipo.com

Πώς θα μας φέρεις το κόσμημά σου για ρετούς

Μπορείς είτε να έρθεις από το κατάστημά μας στην οδό Κολοκοτρώνη 34, 10562, στο Σύνταγμα και να αφήσεις το κόσμημά σου, ή να μας το στείλεις ταχυδρομικά στην ίδια διεύθυνση, μαζί με τα στοιχεία σου για να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από την απόδειξη αγοράς (εφόσον η αγορά έγινε στο κατάστημα Πριγκιπώ ή από το www.prigipo.com) ή από την ειδική κάρτα εγγύησης από τα καταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Θα φρεσκάρουμε το χρώμα και περίπου σε 7-10 ημερολογιακές ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σου ώστε να έρθεις και να το παραλάβεις.

Αν μας το έχεις στείλει ταχυδρομικά, επιβαρύνεσαι με τα έξοδα αποστολής και επιστροφής του κοσμήματος για τη διαδικασία του δωρεάν ρετούς.

Έχεις κάποια άλλη απορία;
Μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη στις συχνές ερωτήσεις.