Η ιστορία μας

Ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 2004, μία δασκάλα ξεκίνησε να διδάσκει χειροποίητο κόσμημα σε ένα προάστιο της Αθήνας. Λίγα χρόνια μετά, γεννήθηκε το Πριγκιπώ. Και αυτή είναι η ιστορία μας.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, το Πριγκιπώ εξελίχθηκε, γέμισε ανθρώπους και ιστορίες, έχει πια τη δική του υπόσταση.

Το νόημα όμως, έμεινε ίδιο: σ’αυτό το εργαστήριο φτιάχνουμε κοσμήματα γιατί πάνω απ’όλα, μας αρέσει.

Ξεφύλλισε την ιστορία μας

ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ

Σεμινάρια κοσμήματος

Το φθινόπωρο του 2004 ανακαλύψαμε ότι πραγματοποιούνται σεμινάρια χειροποίητου κοσμήματος στην Παιανία όπου και ζούσαμε. Γραφτήκαμε  γιατί μας άρεσε να φτιάχνουμε διάφορα μόνες μας και το κόσμημα ήταν κάτι εντελώς καινούριο για εμάς. Και το ερωτευτήκαμε.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Πριγκιπώ

Η πρώτη μας δασκάλα είχε μια ιδέα. Να κάνουμε μία έκθεση κοσμήματος. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν ότι χωρίς όνομα, δεν κάνουμε έκθεση. Μετά από πολλή σκέψη και ψάχνοντας κάτι "πριγκιπικό", η Ειρήνη σκέφτηκε το ρήμα Πριγκιπώ και η Χαρά του έφτιαξε ένα ποιηματάκι:

Σκέφτομαι και δημιουργώ. Κάθε ιδέα και υλικό. Kαι έτσι σε πριγκιπώ ... Με ένα κόσμημα.

Η ΠΡΩΤΗ
ΕΚΘΕΣΗ

Πριγκιπώ & Κλειώ

Η πρώτη ατομική μας έκθεση σαν Πριγκιπώ έγινε την Άνοιξη του 2010 μαζί με τη φίλη μας την Κλειώ. Τα κοσμήματα άρεσαν τόσο πολύ σε φίλους και γνωστούς  και αυτό μας έδωσε μια ώθηση να συνεχίσουμε φτιάχνοντας παράλληλα τη σελίδα μας στο Facebook για να δουν κι άλλοι τη δουλειά μας.

Η ΚΟΡΩΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ

Και άλλα πολλά…

Σε μία Χριστουγεννιάτικη ατομική έκθεση στην Παιανία τον Δεκέμβριο του 2011 παρουσιάσαμε για πρώτη φορά κάποιες συλλογές που μας συντροφεύουν μέχρι σήμερα: το δαχτυλίδι κορώνα, τα δαχτυλίδια με το χρώμα και τα πολύ λεπτά συρμάτινα δαχτυλίδια σε διάφορα σχήματα.

Η κορώνα κόσμημα - Prigipo
ΟΔΟΣ ΘΗΣΕΩΣ

Έναρξη εργασιών

Εκείνο το καλοκαίρι μας ζητήθηκε να δώσουμε τα κοσμήματά μας σε κάποια καταστήματα. Έπρεπε λοιπόν να παρθεί η απόφαση: Ναι ή όχι? Και κάπως έτσι βρήκαμε ένα μικρό εργαστηριάκι στον τρίτο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας της οδού Θησέως στο Σύνταγμα και αρχίσαμε να οργανώνουμε επίσημα πια την παραγωγή των κοσμημάτων Πριγκιπώ. Παράλληλα μπορούσε όποιος ήθελε να περάσει μια βόλτα από το εργαστήριο και να αγοράσει το κόσμημα της επιλογής του ή απλά να τα δει από κοντά.

Ειρήνη Δ. ΑΡΧΙΜΑΣΤΟΡΑΣ

Εκπαιδευμένη από εμάς, με το μεγαλύτερο πάθος για κατασκευές. Τι θες; Κόσμημα; Θα στο φτιάξει. Κρεβάτι; Θα στο φτιάξει. Όλα τα φτιάχνει.

Ειρήνη Κ. ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Η Ειρήνη είναι από την Κρήτη. Ότι και να της πεις για το νησί, είναι αρκετό για να σου δώσει και την ψυχή της. 

ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Εμπορική πραγματικότητα

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην πρώτη μας εμπορική έκθεση ώστε να βρούμε κι άλλα συνεργαζόμενα καταστήματα που να πωλούν τα κοσμήματά μας και να μεγαλώσουμε τον κύκλο εργασιών μας. Η εργασιακή πραγματικότητα ήταν γεγονός και τότε ήταν που γνωρίσαμε αρκετούς από τους συνεργάτες που έχουμε μέχρι σήμερα. 

Αλεξία ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Την Αλεξία δε θα τη δεις συχνά. Γιατί οργανώνει το ταξίδι των κοσμημάτων μας σε όλη την Ελλάδα. Γιατί; Γιατί αρέσουν τα ταξίδια και στην ίδια.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 34

Η μεγάλη συνέχεια

Σχετικά σύντομα το εργαστήριο στην οδό Θησέως άρχισε να μη μας χωράει. Η παραγωγή είχε αυξηθεί όπως επίσης είχε μεγαλώσει και η ομάδα μας. Έπρεπε να βρούμε ένα νέο σπίτι για να χωράει τα όνειρά μας.  Μετά από πολύ ψάξιμο, ο τρίτος όροφος (για να μην υπάρχει σύγχιση όταν μπαίνουμε στο ασανσέρ) της οδού Κολοκοτρώνη στον αριθμό 34, ήταν το νέο μας κατάστημα και εργαστήριο. Ανοίξαμε τον Ιούνιο του 2014 και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς γιορτάσαμε τα 5 χρόνια Πριγκιπώ με ένα πάρτυ στο νέο μας σπιτάκι. (ακόμα σας ευχαριστούμε όλους εσάς που ήρθατε, ήταν τέλεια!)

Ευθύμης ΤΟ ΑΓΟΡΙ

Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή του Ευθύμη. Φτιάχνει τα ταξιδιάρικα πριγκιπάκια. Λατρεύει κι εκείνος τα ταξίδια και ακολουθεί πάντα την Αλεξία.

Ελευθερία Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ

Είναι ο άνθρωπος που μας εμψυχώνει να ξεκινήσουμε όλες τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Το αν τις συνεχίζουμε, είναι άλλο θέμα. Συμπληρώνει το dream team με τον Νίκο και τον Ευθύμη.

ΠΡΙΓΚΙΠΩ Bridal

Γάμος γίνεται

Ήταν η κατάλληλη στιγμή να φτιάξουμε μία συλλογή που ουσιαστικά, εσείς που αγαπάτε τα Πριγκιπώ, τη ζητήσατε. Τη συλλογή Πριγκιπώ Bridal για βέρες και στέφανα. Διαμορφώσαμε έναν ιδιαίτερο χώρο για τα ραντεβού μας με τους μελλόνυμφους και νιώθουμε πολύ όμορφα που μοιραζόμαστε με αυτόν τον τρόπο μία από τις πιο σημαντικές τους στιγμές!

Μικαέλα WEDDING SPECIALIST

Σπουδές στην αργυροχρυσοχοΐα, πάθος για διακόσμηση και αδυναμία στα γλυκά. Θα τη δεις συνήθως να δειγματίζει βέρες και στέφανα σε μελλόνυμφους (αν έχετε ραντεβού, να της φέρετε σοκολατίνα).

Νίκος The GIF Maker

Έχει κρυφό ταλέντο στα GIFάκια και στα Πριγκιπώ MEMES. Λέμε κάποτε να εκδώσουμε ένα βιβλίο για να τον τιμήσουμε. Μέχρι τότε, κατασκευάζει τα αγαπημένα μας κοσμήματα.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Και φτιάξαμε το eshop!

Μερικές εσωτερικές αλλαγές ήταν αναγκαίες για να ανταπεξέλθουμε στον όγκο εργασίας. Δηλαδή, μια μικρή ανακαίνιση. Για να τη δείτε πρέπει να έρθετε στην οδό Κολοκοτρώνη, στον αριθμό 34, στον τρίτο όροφο :) Και επιτέλους, ετοιμάσαμε το νέο μας ηλεκτρονικό κατάστημα που το έχετε καταλάβει για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές :) 

Ηρώ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ E-SHOP

Έχει περάσει από διάφορα πεδία αλλά ένας δημιουργικός και ορεξάτος άνθρωπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην ομάδα. Και κάπως έτσι, το Πριγκιπώ απέκτησε soundtrack.

ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ

Όλοι οι καλοί χωράνε

Το 2017 για εμάς ήταν μια σημαντική χρονιά γιατί η οικογένεια του Πριγκιπώ μεγάλωσε με την είσοδο των νέων μελών της. Έγιναν ανακατατάξεις, ανασκουμπώματα και καινούρια κανονίσματα και εννοείται πως τα καταφέραμε παρά τις δυσκολίες. Τώρα πια έχουμε ένα γεμάτο ζωή εργαστήριο όπου κόσμος πάει, κόσμος έρχεται και όλοι χαίρονται! Α! πήραμε βραβείο για την ανακαίνιση που έκαναν οι Loopo Studio στο Πριγκιπωμάγαζο!

Χρήστος MULTITASKER

Εκτός από κοσμήματα μας φτιάχνει τη μέρα και η προθυμία είναι το anima του. Ως νεότερο μέλος τρέχει σε όλες τις δουλειές!

Γεωργία Η ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑ

Ήρθε στη ζωή μας σαν ποδοβολητό σελήνης. Έφτιαξε τις κούπες που πίνουμε τον καφέ μας και έφερε φρέσκια πνοή στα Σάββατά μας.

H ιστορία μας συνεχίζεται
Η ιστορία του Prigipo